17 °C
tiszta égbolt
2025. június 14., szombat
Vazul

Krémes polenta (kukoricakása)

2016. szeptember 04.
6.1782
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni olasz étel, melyet sokan puliszkaként vagy kukoricakásaként ismernek. Ehetjük önmagába is, de húsokhoz, kolbászokhoz is tökéletes. Nagyon könnyen elkészíthető, gyerekek is imádni fogják.
 


Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
4 db édes olasz kolbász
1 csésze kukoricadara
1,5 csésze parmezán
2 evőkanál vaj
só, bors

Elkészítés:
A kolbászt szeleteljük fel és a forró olajon alaposan süssük meg. Közben a kukoricadarát tegyük fel főni egy csésze vízzel, majd egy habverővel kevergessük, nehogy összecsomósodjon. Sóval és borssal ízesítsük. Ha túl sűrű a kukoricakása, adjunk még hozzá vizet és főzzük 10 percig.

Végül szórjuk meg a parmezánnal és a vajat is adjuk hozzá, ettől lesz igazán krémes. Tányérokra szedjük és a kolbásszal együtt tálaljuk.
4 hozzászólás

zitucska

9 éve, 6 hónapja és 12 napja

Gusztaa mosolygó smiley

válasz erre

blondi

9 éve, 6 hónapja és 12 napja

Elmentem ezt magamnak.

válasz erre

Sandy

9 éve, 6 hónapja és 12 napja

Kiskoromban ettem ilyet utoljára.

válasz erre

krisztike

9 éve, 6 hónapja és 12 napja

Ez szuper!

válasz erre