Hozzávalók:
300 g tészta
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
200 g koktélparadicsom
2 db piros paprika
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
só, bors
8-10 friss bazsalikomlevél
2 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a szokásos módon, majd szűrjük le. A hagymát, a paradicsomokat és a paprikát vágjuk össze, majd tegyük egy tepsire. Locsoljuk meg az olajjal, a fűszerekkel és dobjuk mellé a fokhagymákat. Előmelegített sütőben süssük őket 200 fokon 20-25 percig. A megsült zöldségeket tegyük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a bazsalikomot és turmixoljuk krémes állagúra.
Adjuk hozzá a tejszínt is és ízlés szerint még sót, borsot. Összeturmixoljuk, majd a kész krémet ráöntjük a tésztára és összekeverjük. Ezután lehet is tálalni.