Hozzávalók:
250 g vörös lencse
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 l húslevesalaplé
2 evőkanál paradicsompüré
1 db paradicsom
só
1 dl főzőtejszín
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Egy lábosban melegítsük fel az olajat, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, répát és az átmosott lencsét. Ezután felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paradicsompürét, megsózzuk és felforraljuk. Közepes lángon addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Levesszük a tűzről és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és újra forraljuk. Ezután már lehet is tálalni apróra vágott petrezselyemmel.