Hozzávalók:
4 evőkanál vaj
4 evőkanál olaj
1 kisebb fej hagyma
500 g kukorica
1 gerezd fokhagyma
1,5 l víz
1 db leveskocka
1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd a vajon és az olajon puhára pároljuk. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, a kukoricaszemek és a víz. Fűszerezzük leveskockával, érdemes zöldséglevest választani belőle. Főzzük puhára a kukoricát. Ezután egy keveset tegyünk félre, hogy legyenek igazi kukoricaszemek a levesben.
Öntsük a tejszínt a levesbe és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Visszatesszük a kiszedett levest és jól összefőzzük az egészet. Ízlés szerint lehet bele reszelt sajtot keverni vagy akár pirított baconnel is ízesíthetjük.