25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Krémes csirkés vadrizs leves

2016. február 22.
7.8252
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igen gazdag leves, mely krémes és ínycsiklandóan finom. Mindezt a csirke íze és a vadrizs különleges egyvelege adja. Elkészítésen könnyű, vasárnapi ebédhez tökéletes.


Hozzávalók:
4 csésze csirke húsleves
2 csésze víz
2 főtt csirkemell darabolva
1 csomag hosszú szemű rizs
1 csomag vad rizs
2 evőkanál vegeta
1/2 teáskanál só és bors
3/4 csésze liszt
1/2 csésze vaj
2 csésze tejszín

Elkészítés:
A húslevest, a vizet és a csirkét tegyük egy nagyobb edénybe és kezdjük el főzni lassú tűzön. Ha már forr, akkor tegyük bele a rizseket és szórjuk bele a fűszereket. Fedjük le, és hagyjuk főni. A vajat olvasszuk meg, majd a tejszín és a liszt keverékéből készítsünk habarást.

Ha a rizs is megfőtt, akkor keverjük bele a habarást, hogy finom krémes legyen a leves. Egy utolsót forraljunk rajta és már kész is.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 1 hónapja

Megkóstolnám mert érdekesen hangik.

válasz erre

bonita

10 éve, 1 hónapja

Nem egy mindennapi leves.

válasz erre

leoni

10 éve, 1 hónapja

De fura leves, még nem ettem ilyet.

válasz erre