Mai receptünk egy könnyed avokádós dressing, melyet salátákhoz ajánlunk elsősorban, de halakhoz és húsokhoz is kínálhatjuk. Frissítő, könnyen elkészíthető és akár nagyobb adagot is készíthetünk, ugyanis hűtőben napokig eláll.
Hozzávalók:
1 db avokádó
1 marék koriander
1/4 csésze olívaolaj
2?4 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál tengeri só
Elkészítés:
Az avokádót pucoljuk meg, vágjuk ki a magját, majd tegyük egy aprítóba. Ha ez nincs, akkor egy villával kezdjük el pépesíteni. Adjuk hozzá az olajat, az apróra vágott koriandert, a citromlét és a fokhagymát. Sóval ízesítsük és alaposan keverjük, turmixoljuk össze.
Tegyük egy zárható üvegbe és hűtsük be. Utána már lehet is fogyasztani, hűtőben 5-7 napig eláll.