0 °C
enyhe havazás
2025. január 03., péntek
Genovéva, Benjámin

Krémes avokádó dressing

2020. március 19.
19.3351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed avokádós dressing, melyet salátákhoz ajánlunk elsősorban, de halakhoz és húsokhoz is kínálhatjuk. Frissítő, könnyen elkészíthető és akár nagyobb adagot is készíthetünk, ugyanis hűtőben napokig eláll.


Hozzávalók:
1 db avokádó
1 marék koriander
1/4 csésze olívaolaj
2?4 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál tengeri só

Elkészítés:
Az avokádót pucoljuk meg, vágjuk ki a magját, majd tegyük egy aprítóba. Ha ez nincs, akkor egy villával kezdjük el pépesíteni. Adjuk hozzá az olajat, az apróra vágott koriandert, a citromlét és a fokhagymát. Sóval ízesítsük és alaposan keverjük, turmixoljuk össze.

Tegyük egy zárható üvegbe és hűtsük be. Utána már lehet is fogyasztani, hűtőben 5-7 napig eláll.
nincs még hozzászólás