31 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Kovászos uborka krémleves

2016. augusztus 19.
6.3091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha raktál el kovászos uborkát a nyáron, akkor érdemes kipróbálni ezt a gyors és egyszerű krémlevest. Hidegen nagyszerű a forró nyári napokon.
 


Hozzávalók:
500 g kovászos uborka
250 ml kovászos uborka lé
400 ml alaplé
300 g joghurt
1 csokor kapor

Elkészítés:
Az uborkát hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A kaprot vágjuk apróra. Egy lábosba beletesszük az uborkát, az alaplét és az uborka levet. Ehhez adjuk a kaprot és a joghurtot, majd az egészet egy botmixerrel pürésítjük.

Végül behűtjük és hidegen fogyasztjuk.
3 hozzászólás

blondi

9 éve, 7 hónapja és 15 napja

Érdekes, nem ettem még.

válasz erre

krisztike

9 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nagyon gyorsan el lehet készíteni, még nem ettem ilyet szóval kipróbálásra kerül.

válasz erre

regeena

9 éve, 7 hónapja és 15 napja

Ettem már ilyet és nekem nagyon nem jött be...

válasz erre