Hozzávalók:
6 dl tej
fél bögre rizs
8 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
fél citrom
1 narancs
fél vaníliarúd
5 db körte
2-3 evőkanál méz
fahéj
gyömbér
Elkészítés:
A cukor felével puhára főzzük a rizst a tejben. Folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen vagy leragadjon. Ezt követően a cukor másik felét habosra keverjük a tojássárgájával, majd hozzá adjuk a vaníliarúd kikapart részét, valamint a citrom és a narancs reszelt héját.
Hozzákeverjük a szószt a rizshez és együtt forraljuk. Hagyjuk kihűlni a rizst. A körtéket pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Egy serpenyőben mézet melegítünk és megforgatjuk benne a körtéket. Kevés fahéjjal és gyömbérrel ízesítünk. Végül poharakba tesszük a rizspudingot és ráhalmozzuk a körtéket.