Mai receptünk egy könnyed és nagyon ízletes krémleves, ami tökéletes karácsony után. A zeller és a körte nagyon jól illik egymáshoz, a krémlevest pedig gyorsan el lehet készíteni és sok hozzávalóra sincs szükségünk.
Hozzávalók:
1 db zeller
2 db körte
1 fej hagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 szál friss rozmaring
1,2 l alaplé
1,5 dl tejszín
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze. Olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a körtét és a zellert. Néhány percig együtt pároljuk, ezután fűszerezzük és felöntjük az alaplével. Fedő alatt addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek. Ha megpuhult, akkor botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel.
Végül lehet tálalni kenyérkockával, sajttal vagy akár baconnel.