26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Körtelekvár

2015. augusztus 13.
2.5901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy lekvár receptjét hoztuk el, melyet könnyen elkészíthetünk és télen szuperül jön a reggelikhez. A körte kellemes édes íze még süteményekben is nagyon jó, így a körtelekvárt sok mindenben felhasználhatjuk.
 


Hozzávalók:
5 kg körte
4 közepes db alma
2 dl víz
2 citromból nyert citromlé
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál nátrium-benzoát

Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg alaposan és a magoktól szabaduljunk meg. Vágjuk kisebb darabokra, megpucolni nem szükséges. Az almát hámozzuk meg. A gyümölcsöket nagy fazékba tesszük és vízzel felengedjük. Lassú tűzön főzzük, míg puha nem lesz majd botmixerrel leturmixoljuk.

Visszatesszük a tűzre és beletesszük a citromlét és a vaníliás cukrot. Kicsit főzzük, majd a legvégén beletesszük a cukrot és a nátrium-benzoát és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Végül üvegekbe tesszük és száraz dunsztba.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 8 hónapja

nem sűrűn ettem még körtelekvártŰ

válasz erre

eperjam

10 éve, 8 hónapja és 1 napja

Majdnem minden lekvárt szeretek,ezt is. Bár nem túl elterjedt nálunk.

válasz erre

Linda

10 éve, 8 hónapja és 1 napja

Körtét nem igazán kedvelem, nekem túl édes.

válasz erre