31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Korianderes répakrémleves

2018. március 20.
13.8633
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Húsvét közeledtével érdemes elővenni a nyugszik kedvenc finomságát, a répát. Nagyon egészséges, leves formájában pedig talán a gyerekek is még fogják enni, csupán jól kell fűszerezni.


Hozzávalók:
600 g sárgarépa
300 g újkrumpli
fél db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál köménymag
1 db leveskocka
1 csokor koriander
15 ml kókusztej
8 dl víz

Elkészítés:
A póréhagymát és a fokhagymát aprítsuk össze, majd kezdjük el pirítani kevés olajon. Ha már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a köménymagot, sót, borsot, és pároljuk még néhány percig. Közben vágjuk össze a krumplit és a répát. Ezután adjuk a hagymás alaphoz és öntsük fel vízzel, dobjuk bele a koriander felét és fedjük le.

Főzzük 20 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ha megpuhultak, akkor egy botmixerrel pürésítsük a levest. Végül főzzük bele a kókusztejet és a maradék korianderrel megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 10 hónapja

Répatortát szeretem, de a krémlevest nem nagyon.

válasz erre

baboka

7 éve, 10 hónapja és 1 napja

Se így se úgy nem szeretem a répát.

válasz erre