Hozzávalók:
500 g apró szemű újburgonya
só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirított szezámmag
1 szál zöldhagyma
1/4 csésze szójaszósz
3 evőkanál méz
4-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika pehely vagy koreai chili pehely
125 ml víz
Elkészítés:
Egy tálban először keverjük össze a szójaszószt, a mézet, a zúzott fokhagymákat, a pirospaprika pehelyt és a vizet. Amennyiben szükséges, a burgonyákat tisztítsuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe. Sós vízben kezdjük el főzni őket, körülbelül 10-15 percig.
Ha megfőttek a burgonyák, szűrjük le és egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani őket. Folyamatosan kevergessük, rázogassuk őket. Ezután mehet hozzá a korábban elkészített szójaszószos szósz. Amikor kezd sűrűsödni a burgonyákon a szósz, akkor le lehet venni a tűzhelyről. Megszórhatjuk szezámmaggal és összevágott újhagymával, majd lehet tálalni.