23 °C
borús égbolt
2025. június 03., kedd
Klotild

Koreai burgonya

2022. február 21.
64.6021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy szuper köret ötlet, mely szintén a távol-kelet ízeit hozza el a konyhánkba. Nem nehéz elkészíteni, de van néhány extra hozzávaló, amit csak bizonyos élelmiszerboltokban lehet beszerezni.


Hozzávalók:
500 g apró szemű újburgonya

2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirított szezámmag
1 szál zöldhagyma
1/4 csésze szójaszósz
3 evőkanál méz
4-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika pehely vagy koreai chili pehely
125 ml víz

Elkészítés:
Egy tálban először keverjük össze a szójaszószt, a mézet, a zúzott fokhagymákat, a pirospaprika pehelyt és a vizet. Amennyiben szükséges, a burgonyákat tisztítsuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe. Sós vízben kezdjük el főzni őket, körülbelül 10-15 percig.

Ha megfőttek a burgonyák, szűrjük le és egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani őket. Folyamatosan kevergessük, rázogassuk őket. Ezután mehet hozzá a korábban elkészített szójaszószos szósz. Amikor kezd sűrűsödni a burgonyákon a szósz, akkor le lehet venni a tűzhelyről. Megszórhatjuk szezámmaggal és összevágott újhagymával, majd lehet tálalni.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Bírom a kínai ételeket.

válasz erre

Tekla

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ez nem igazán az én ízlésem.

válasz erre

bettike

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Azta érdekes köret. Még sosem ettem ilyet.

válasz erre