34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Könnyed olvasmányok strandoláshoz - könyvajánló

2024. július 07.
32.4961
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már hetek óta tombol a nyár, sokan utaznak hétvégente olyan helyre, ahol vízparton hűsölhetnek és ilyenkor bizony előkerülnek az olvasnivalók is. Mai cikkünkben négy olyan könyvet is mutatunk, melyeket érdemes nyaralásra vagy egy hétvégi kiruccanásra magunkkal vinni, ugyanis ezek nagyon könnyed, de szórakoztató olvasmányok.


Katie Fforde: Egy varázslatos este

Az írónőt talán sokaknak már nem kell bemutatni, hiszen számtalan szórakoztató, romantikus regényt köszönhetünk neki és legújabb könyve, az Egy varázslatos este, melyben Meggie történetét ismerhetjük meg, akivel egyébként már találkozhattunk Katie Fforde: Esküvő vidéken című könyvében. Meggie, aki már kislány kora óta arról álmodozik, hogy profi szakács legyen, ám ez 1966-ban nem olyan könnyű, hiszen a férfiak vezetik a legtöbb konyhát.

Egy váratlan esemény azonban lehetőséget ad a lány számára Franciaországban, ahol meg kell küzdenie a szállodatulajdonos fiával, Justinnal. A fiú szintén profi séf és nehezen tűri egy lány jelenlétét a konyhában, aki ráadásul nagyon profi is. Miközben próbálnak együtt dolgozni, fellobban közöttük a szerelem.
(Libri kiadó, 4.999,-)Szlavicsek Judit: Halál Tihanyban

Ha már Balaton, akkor ne hagyd ki Szlavicsek Judit legújabb Balatoni krimik regénysorozatának új részét, mely Tihanyba kalauzolja el az olvasót. Kardos Júlia, az egykori gyilkossági nyomozót egy furcsa esethez hívják tolmácsnak, aki természetesen szívesen segít, de ekkor még nem sejti, hogy mibe csöppen bele. Egy esküvőn brutális gyilkosság történik, a nyomozónak pedig néhány napja van arra, hogy kiderítse ki hazudik a násznépből. Közben azonban szembe kell néznie a saját démonaival is, pedig már azt hitte, legyőzte őket...
(Libri kiadó, 5.299,-)Agatha Christie: Baljós tavasz

Bár már nyár van, Agatha Christie üdítő tavaszi krimijeit ilyenkor is érdemes elolvasni. A Helikon kiadó gondozásában megjelent legújabb novellagyűjteményben visszatérnek az írónő kedvenc karakterei: Miss Marple, Hercule Poirot, Mr. Quin és Mr. Satterthwaite, Tommy és Tuppence, valamint Parker Pyne. Ők képesek bármilyen rejtélyes gyilkosságot megoldani, főleg ha azok éppen tavasszal történnek. Ha idén nyáron csak egyetlen könyvet szeretnél elolvasni, akkor mindenképpen a Baljós tavasz legyen, hiszen több rövidebb történetet tartalmaz.
(Helikon kiadó, 5.999,-)Julie Caplin: Álomkastély Franciaországban

Az írónő legújabb romantikus regénye Franciaországba repíti az olvasót, a gyöngyöző pezsgő és a meleg vajas croissant világába. Hattie Carter-Jones szívét összetörték, mély pontra került, azonban hajlandó megszervezni barátnője esküvőjét, melyhez el kell utaznia a franciaországi Champagne régió egyik álomszép kastélyába. Ám a szép kastélyok általában jóképű férfiakat rejt, most éppen Luc Brémont személyében. Hattie sebeit nyalogatva nem számít arra, hogy egy kis flörttel is dolga lesz, amiből akár több is kialakulhat.
(Libri kiadó, 5.299,-)2 hozzászólás

csillucs

6 napja és 9 órája

Nagyon szeretem ezeket az ajánlókat, mindig jókat írtok.

válasz erre

Minoni

6 napja és 22 órája

Szupar ajánló, nagyon köszönjük!

válasz erre