14 °C
enyhe eső
2025. május 19., hétfő
Ivó, Milán

Konfitált libacomb

2017. november 03.
6.9361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt van Márton-nap, amikor is a néphagyományok szerint libát kell enni. Ehhez ma mutatunk egy isteni receptet, amitől a libacomb omlós lesz és nagyon ízletes. Párolt lila káposztával a legfinomabb.


Hozzávalók:
4 db libacomb
1 teáskanál só
8 szem bors
2 szál rozmaring
2 szál kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 db vöröshagyma
1 kg libazsír

Elkészítés:
A libacombokat helyezzük egy hőálló tálba. Ezután melléjük tesszük a fokhagymagerezdeket, a vöröshagymát és a fűszereket. Egy picit forgassuk át a combokat a fűszerekkel. Közben a libazsírt olvasszuk fel, majd az egészet öntsük a libacombokra, hogy szinte teljesen ellepje őket.

Ezután 125 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 2 és fél órán keresztül sütjük lassan a libacombokat. Ha letelt az idő, vegyük ki a libacombokat a zsírból a sütőt pedig tekerjük fel 190 fokra. Száraz tepsire tesszük a combokat és visszatesszük őket sülni, hogy a bőrük jó ropogós legyen.
2 hozzászólás

Sonci

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Még eddig sose csináltam libát, de egyre jobban gondolkodom, hogy most fogok.

válasz erre

pilótakeksz

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

A libacombot nagyon szeretem jó kis lila káposztával.

válasz erre