26 °C
tiszta égbolt
2023. szeptember 26., kedd
Jusztina

Konfitált kacsacomb

2022. december 14.
106.3871
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes kacsa, amit bárki el tud készíteni otthon, bár némi időbe beletelik. Az ünnepi asztalra tökéletes választás a kacsacomb, amihez érdemes egy kis párolt lilakáposztát készíteni.


Hozzávalók:
4 db kacsacomb
1 kg kacsazsír
1 fej fokhagyma
3 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
2 db babérlevél
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A kacsacombokat alaposan tisztítsuk meg, ne maradjon rajta toll és a csont részét is pucoljuk meg. Ezután alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük bőrével lefelé és egy éjszakára pihenni hagyjuk hűtőben. Másnap a felesleges sót töröljük le róla, majd bőrrel felfelé egy sütőedénybe tesszük.

A zsír olvasszuk meg és öntsük rá a kacsára, hogy teljesen ellepje és dobjuk be mellé a fűszereket. 100 fokra előmelegített sütőben 4 órán keresztül süssük a combokat, hogy szépen megpuhuljanak. Sütés után serpenyőben a bőrükkel lefelé még süssük, hogy a bőr ropogós legyen. Végül lehet tálalni.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

9 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ahh jó kis kacsa.

válasz erre

regeena

10 hónapja, 5 napja

Jó sokáig kell ezt sütni.

válasz erre