Mai receptünk egy ízletes kacsa, amit bárki el tud készíteni otthon, bár némi időbe beletelik. Az ünnepi asztalra tökéletes választás a kacsacomb, amihez érdemes egy kis párolt lilakáposztát készíteni.
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
1 kg kacsazsír
1 fej fokhagyma
3 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
2 db babérlevél
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kacsacombokat alaposan tisztítsuk meg, ne maradjon rajta toll és a csont részét is pucoljuk meg. Ezután alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük bőrével lefelé és egy éjszakára pihenni hagyjuk hűtőben. Másnap a felesleges sót töröljük le róla, majd bőrrel felfelé egy sütőedénybe tesszük.
A zsír olvasszuk meg és öntsük rá a kacsára, hogy teljesen ellepje és dobjuk be mellé a fűszereket. 100 fokra előmelegített sütőben 4 órán keresztül süssük a combokat, hogy szépen megpuhuljanak. Sütés után serpenyőben a bőrükkel lefelé még süssük, hogy a bőr ropogós legyen. Végül lehet tálalni.