7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Konfitált kacsacomb

2022. december 14.
106.7191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes kacsa, amit bárki el tud készíteni otthon, bár némi időbe beletelik. Az ünnepi asztalra tökéletes választás a kacsacomb, amihez érdemes egy kis párolt lilakáposztát készíteni.


Hozzávalók:
4 db kacsacomb
1 kg kacsazsír
1 fej fokhagyma
3 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
2 db babérlevél
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A kacsacombokat alaposan tisztítsuk meg, ne maradjon rajta toll és a csont részét is pucoljuk meg. Ezután alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük bőrével lefelé és egy éjszakára pihenni hagyjuk hűtőben. Másnap a felesleges sót töröljük le róla, majd bőrrel felfelé egy sütőedénybe tesszük.

A zsír olvasszuk meg és öntsük rá a kacsára, hogy teljesen ellepje és dobjuk be mellé a fűszereket. 100 fokra előmelegített sütőben 4 órán keresztül süssük a combokat, hogy szépen megpuhuljanak. Sütés után serpenyőben a bőrükkel lefelé még süssük, hogy a bőr ropogós legyen. Végül lehet tálalni.
párolt lilakáposztát készíteni. '>
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

Ahh jó kis kacsa. mosolygó smiley

válasz erre

regeena

1 éve, 5 hónapja és 15 napja

Jó sokáig kell ezt sütni.

válasz erre