32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Kolbászos mac & cheese

2018. június 24.
16.8001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mac & cheese, azaz sajtos tészta Amerika egyik kedvenc tésztaétele, melyet feldobhatunk egy kis kolbásszal is akár. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a kolbászos mac& cheeset, amiért biztosan odáig lesz a család.
 


Hozzávalók:
100 g bacon
200 g kolbász
5 db újhagyma
500 ml habtejszín
200 g trappista sajt
80 g mozzarella
só, bors ízlés szerint
400 g szarvacska tészta
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós, forrásban lévő vízben. Közben a bacont vágjuk kockákra és süssük ropogósra egy serpenyőben. Majd tegyük félre. Ugyan ebben a serpenyőben kezdjük el sütni a szeletekre vágott kolbászt, majd adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát. Ha egy kicsit összeesett, akkor öntsük bele a habtejszínt, a bacont, a reszelt trappistát és a kockára vágott mozzarellát.

Ha már kezd olvadni benne a sajt, akkor megszórjuk egy kis borssal és a kifőtt tésztát is beletesszük. Összekeverjük, kicsit hagyjuk még főni, végül az apróra vágott petrezselyemmel megszórva már tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

baboka

7 éve, 7 hónapja és 12 napja

De durván sajtos.

válasz erre