Hozzávalók:
1 bögre köles
2 bögre víz
10 karika száraz, füstölt kolbász
1 tojás
3-4 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
A kölest dupla annyi sós vízbe tesszük, 3 evőkanál olajjal, majd puhára pároljuk. Ha kész, akkor várjuk meg, míg langyosra kihűl, addig a kolbászt vágjuk karikákra. Ezután ha van otthon aprítógép, akkor tegyük bele a kolbászkarikákat és aprítsuk forgácsosra.
Ha nincs otthon aprítógép, akkor egy kés segítségével vágjuk apróra a kolbászt. Ezt követően keverjük a köleshez a kolbászt. A tojást enyhén verjük fel és adjuk hozzá a köleshez. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy kiolajozott formába tesszük az egészet. 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Rizzsel tálaljuk, illetve egy kevés friss petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.