1 °C
tiszta égbolt
2025. január 13., hétfő
Veronika

Kolbászos fasírt

2014. március 17.
2.6201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A fasírtot rengeteg féle képen el lehet készíteni. A mai receptünk egy kolbászos fasírt, melyben még köles is található. A köles rengeteg vitamint tartalmaz és ami a legfontosabb, hogy gluténmentes.


Hozzávalók:
1 bögre köles
2 bögre víz
10 karika száraz, füstölt kolbász
1 tojás
3-4 evőkanál olaj


Elkészítés:
A kölest dupla annyi sós vízbe tesszük, 3 evőkanál olajjal, majd puhára pároljuk. Ha kész, akkor várjuk meg, míg langyosra kihűl, addig a kolbászt vágjuk karikákra. Ezután ha van otthon aprítógép, akkor tegyük bele a kolbászkarikákat és aprítsuk forgácsosra.

Ha nincs otthon aprítógép, akkor egy kés segítségével vágjuk apróra a kolbászt. Ezt követően keverjük a köleshez a kolbászt. A tojást enyhén verjük fel és adjuk hozzá a köleshez. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy kiolajozott formába tesszük az egészet. 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

Rizzsel tálaljuk, illetve egy kevés friss petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.
5 hozzászólás

dgabriella

11 éve, 7 hónapja és 13 napja

Nagyon érdekes, de biztos nem lehet rossz

válasz erre

Gucci

11 éve, 9 hónapja és 6 napja

Kalória bomba! röhögő smiley

válasz erre

Hampster

11 éve, 9 hónapja és 6 napja

Hű a mindenit de extrém!meglepett smiley

válasz erre

hemberender

11 éve, 9 hónapja és 6 napja

Na ez a nekem való kaja!röhögő smiley Csak így tovább!

válasz erre

Enci

11 éve, 9 hónapja és 6 napja

Érdekesen hangzik. Nem igazán tudom hova tenni.

válasz erre