A carbonara egy nagyon egyszerű tésztaétel, amit baconből szoktak készíteni, de akár kolbászból is el lehet készíteni. Nagyon ízletes, csupán arra kell odafigyelni, hogy a tojásból ne legyen rántotta.
Hozzávalók:
100 g kolbász
4 db tojássárgája
1 db tojás
50 g parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
400 g spagetti tészta
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A nyers kolbászt vágjuk karikákra és egy serpenyőben pirítsuk meg. Ezután tegyük félre és kissé vágjuk össze. A tojásokat üssük egy tálba, majd verjük fel, ezután ddjuk hozzá a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal. Az egészet keverjük össze. A tésztát főzzük meg, majd a főzőléből 1 dl tegyünk félre.
A tésztát leszűrjük, a serpenyőbe dobjuk és ráöntjük a tojásos keveréket és a főzővizet. Gyorsan forgassuk össze és ügyeljünk arra, hogy a serpenyő már ne legyen túl meleg. Ehhez adjuk a kolbászt és az apróra vágott petrezselymet.