1 °C
tiszta égbolt
2025. január 13., hétfő
Veronika

Kolbászos burgonyaleves

2020. június 02.
18.1441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon gazdag és ízletes burgonyaleves, mely ebben a hűvös változékony időben tökéletes választás. Nagyon könnyű elkészíteni és szinte bármilyen kolbászt választhatunk hozzá, de a házi a legjobb.


Hozzávalók:
500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
200 g füstölt kolbász
3 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db babérlevél
só, bors
petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A kolbászt vágjuk karikákra, a hagymát pedig finomra. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt is és pár percig együtt pirítjuk. Ezt követően mehet bele a krumpli, az összevágott répa, babérlevél. Sóval és borssal megszórjuk, majd az egészet felengedjük egy liter vízzel.

Közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya és a többi zöldség megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

4 éve, 11 hónapja és 26 napja

Azta mindenit de jó.

válasz erre