34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Kolbászos bulgur

2018. május 10.
3.4701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Dobj össze egy egyszerű és alakbarát egytálételt, amit a nap folyamán bármikor tudsz fogyasztani. A bulgur nagyszerű alternatíva, ha egy kicsit jobban oda szeretnél figyelni magadra és még tudatosabban szeretnél étkezni.


Hozzávalók:
200 g chorizo ??kolbász
240 g bulgur
800 ml víz
30 ml olívaolaj
140 g hagyma
165 g piros kaliforniai paprika
100 g sárga kaliforniai paprika
2-3 evőkanák aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
5 g cukor
1 evőkanál oregán

115 g konzerv bab

Elkészítés:
Először főzzük meg a bulgurt. Ehhez tegyük egy edénybe a vízzel együtt és főzzük 10 percig, majd lefedve hagyjuk állni. Közben a hagymát vágjuk nagyon apróra, a kolbászt kisebb kockákra és kezdjük el pirítani őket egy kis olajon. 5 perc után mehet hozzá a kockára vágott piros és sárga paprika is. Kicsit hagyjuk együtt ismét pirulni, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a fokhagymát, a sót és az oregánót.

Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a már megfőtt bulgurt, valamint a lecsöpögtetett babot. Frissen tálaljuk.
2 hozzászólás

krisztike

6 éve, 8 hónapja és 19 napja

Jaj de jól néz ki! mosolygó smiley

válasz erre

Lili

6 éve, 8 hónapja és 20 napja

Ohh ennek jó íze lehet a kolbásszal. Főleg ha gyulai röhögő smiley

válasz erre