-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 17., hétfő
Donát

Kolbászok a palacsintában: így készül az angol toad in the hole

2025. január 20.
58.9001
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel még tart a disznóvágás szezonja, ezért ma egy olyan étel receptjét hoztuk el, amihez fel lehet használni a disznóvágáson készített házi kolbászokat, töltött hurkákat. Az angolok egyik kedvenc étele a toad in the hole, mely egy kolbászos palacsintatésztás finomság.


Hozzávalók:
5-6 darab sütni való kolbász vagy hurka
4 db tojás
250 ml tej
230 g liszt
kevés olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
Első körben a kolbászt vagy a hurkát egy kevés olajon pirítsuk meg, majd tegyük át hőálló tálba és előmelegített sütőben süssük 10-12 percig. Közben a tojásokat, a tejet és a lisztet alaposan összekeverjük, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Szórjuk meg pici sóval és borssal. A felhevült tálat vegyük ki a sütőből, öntsük rá a tésztát, majd süssük tovább 35-40 percig.

Fontos, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, különben a palacsinta össze fog esni. Végül lehet tálalni. Érdemes mellé mustárt vagy barna mártást kínálni.
2 hozzászólás

Mirjam

3 hete és 4 napja

Érdekes lehet ez a kombó.

válasz erre

debbie

3 hete és 6 napja

Életemben nem hallottam még erről.

válasz erre