4 °C
borús égbolt
2025. február 12., szerda
Lívia, Lídia

Kókusztejes csirkemell zöldségekkel

2015. május 15.
3.5261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed csirkés étel, mely nem tartalmaz sok kalóriát és nagyon pikáns a kókusztej miatt. Leginkább ázsiai éttermekben találkozhatunk hasonló étellel. Elkészítése is egyszerű.


Hozzávalók:
egy egész csirkemell
ázsiai zöldségkeverék
4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál kurkuma

2,5 dl kókusztej
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb csíkokra és sózzuk be. Ezt követően egy tálba tesszük és lelocsoljuk a kókusztejjel, majd hagyjuk benne pácolódni. Közben a fokhagymát vágjuk apróra. Ha friss zöldségeket használunk, akkor azokat vágjuk vékonyabb csíkokra.

A zöldségeket kezdjük el pirítani és párolni kevés olajon a wokban. Ha már puhák és meg is pirultak, akkor szedjük ki egy tálba őket és tegyük félre. Papírtörlővel töröljük meg a wokot és tegyük bele a lecsepegtetett csirkemellet. Pirítsuk jól meg a húst.

A végén a fokhagymát is egy kicsit megpirítjuk, beletesszük a megmaradt kókusztejet és a zöldségeket is. Az egészet néhányszor átforgatom és tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

Babóca

10 éve, 7 hónapja és 5 napja

Így még nem ettem csirkét. De biztosan finom.

válasz erre

Móni

10 éve, 7 hónapja és 5 napja

Gusztusos kis recept.

válasz erre

zitucska

10 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nyami mosolygó smiley ez nagyon jó lehet.

válasz erre