22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Kókusztejes csirkemell zöldségekkel

2015. május 15.
3.6801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed csirkés étel, mely nem tartalmaz sok kalóriát és nagyon pikáns a kókusztej miatt. Leginkább ázsiai éttermekben találkozhatunk hasonló étellel. Elkészítése is egyszerű.
 


Hozzávalók:
egy egész csirkemell
ázsiai zöldségkeverék
4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál kurkuma

2,5 dl kókusztej
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb csíkokra és sózzuk be. Ezt követően egy tálba tesszük és lelocsoljuk a kókusztejjel, majd hagyjuk benne pácolódni. Közben a fokhagymát vágjuk apróra. Ha friss zöldségeket használunk, akkor azokat vágjuk vékonyabb csíkokra.

A zöldségeket kezdjük el pirítani és párolni kevés olajon a wokban. Ha már puhák és meg is pirultak, akkor szedjük ki egy tálba őket és tegyük félre. Papírtörlővel töröljük meg a wokot és tegyük bele a lecsepegtetett csirkemellet. Pirítsuk jól meg a húst.

A végén a fokhagymát is egy kicsit megpirítjuk, beletesszük a megmaradt kókusztejet és a zöldségeket is. Az egészet néhányszor átforgatom és tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

Babóca

11 éve,

Így még nem ettem csirkét. De biztosan finom.

válasz erre

Móni

11 éve,

Gusztusos kis recept.

válasz erre

zitucska

11 éve,

Nyami mosolygó smiley ez nagyon jó lehet.

válasz erre