Hozzávalók:
Tésztához:
75 g kókuszreszelék
25 g búzaliszt
fél kávéskanál sütőpor
1 csipet só
80 g kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojásfehérje
Krémhez:
3 db tojássárgája
300 ml tej
15 g búzaliszt
15 g vaníliás pudingpor
50 g kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
100 g vaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük el a tésztához a száraz hozzávalók, azaz a lisztet, a kókuszreszeléket, a sót és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kétféle cukorral. Ezután kisebb részletekben a száraz hozzávalókat belekeverjük a fehérjébe. Egy tortaformába beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet egy lábosba tesszük és kiveszünk belőle egy keveset. A többi tejhez a kétféle cukrot hozzáadjuk és elkezdjük melegíteni. A kevés tejhez hozzákeverjük a lisztet, a pudingport és a tojássárgákat, csomómentesre keverjük. Ha már kezd forrni a tej, akkor óvatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, majd az egészet visszatesszük a lábosba és addig főzzük, míg besűrűsödik.
A forró sűrű krémet fóliával letakarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészül a piskóta is, azt is hagyjuk hűlni. A vajat kihabosítjuk, majd kisebb részletekben hozzáadjuk a krémet. Végül a krémet a piskótára simítjuk és betesszük az egészet a hűtőbe néhány órára. Fogyasztás előtt megszórjuk még kókusszal és raffaello golyóval.