13 °C
enyhe eső
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Kókuszos piskóta

2016. február 20.
8.5661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon egyszerűen elkészíthető kókuszos finomságot mutatunk, mely gluténmentes, így a gluténre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Ez a csupa kókuszos süteményt magában vagy egy pohár meleg teával is lehet fogyasztani.


Hozzávalók:
200 g magas minőségű fehér csokoládé
1 csésze kókuszolaj
1,5 csésze cukor
1 teáskanál kókusz kivonat
fél teáskanál vaníliakivonat
fél teáskanál só
6 tojásfehérje
1,5 csésze kókusz liszt

Elkészítés:
Első lépésként a sütőt melegítsük elő 180 fokra, valamint egy magas falú tepsit enyhén olajozzunk ki. A kókuszolajat tegyük pár másodpercre a mikróba, hogy megolvadjon, majd keverjük össze a csokoládéval. Addig keverjük, míg sima nem lesz.

Adjuk hozzá a cukrot, a kókuszt, a vaníliakivonatot. A tojásfehérjéket verjük habbá a csipet sóval és szintén keverjük a kókuszos részhez. Végül óvatosan keverjük bele a lisztet is. A tésztát átkeverve beleöntjük a tepsibe és 30-35 percig sütjük.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 14 napja

Jól hangzik, megkóstolnám,

válasz erre

Sandy

10 éve, 14 napja

Kókuszos piskóta nem lehet rossz.

válasz erre

Natasha

10 éve, 14 napja

Imádom a kókuszos sütiket. mosolygó smiley

válasz erre