Hozzávalók:
100 g liszt
25 g holland kakaópor
125 g porcukor
4 db L-es tojás
1 teáskanál vanília aroma
2 evőkanál forró víz
50 g kókuszreszelék + a szóráshoz
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
200 g porcukor
200 g margarin
Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásokat habosra keverjük a 125 g porcukorral. Szép világos színe legyen a cukros tojásnak. Közben kimérjük a lisztet és a kakaóport. Ha már habos a tojás, akkor adjuk hozzá a vizet és a vanília aromát és kapcsoljuk le a gépet. Szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan keverjük egyneműre.
Egy lapos tepsibe tegyünk sütőpapírt és egyengessük el benne a krémet. Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a piskótát. ezt követően borítsuk egy tiszta sütőpapírra, a másikat húzzuk le róla és tekerjük fel óvatosan és hagyjuk hűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a pudingport keverjük el egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többit és keverjük bele a vaníliás cukrot, valamint a kókuszreszeléket. Főzzük sűrűre a krémet és hagyjuk hűlni. A porcukrot és a puha vajat habosra keverjük, majd adagonként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Végül a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel belül, majd feltekerés után kívül is. Megszórjuk kókuszreszelékkel és a hűtőbe tesszük néhány órára.