Hozzávalók:
A piskótához:
5 db egész tojás
5 evőkanál kristálycukor
4 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
csipetnyi sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
17 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először készítsük el a krémet. Ehhez a pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni a krémet. Ha kell, néha kavargassuk meg, hogy gyorsabban kihűljön.
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéből kemény habot készítünk, a sárgáját a cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és egy kevés fehérjehabot, így könnyebben kezelhetjük a masszát. A többi tojásfehérjét óvatosan keverjük bele.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, vegyük ki és tegyük félre, hogy kihűljön. Amíg hűl a tészta, addig fejezzük be a krémet. A vajat keverjük össze a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Jól összekeverjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
Vágjuk ketté piskótalapot és kenjük meg a krémmel, majd rakjuk rá a piskótát és az egész tortát kenjük meg a kókuszos krémmel és szórjunk rá csokireszeléket illetve kókuszreszeléket is.
Néhány órára érdemes a hűtőbe tenni a süteményt, hogy kellően lehűljön és összeálljon a desszert.