26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Kókuszkrémes csiga

2015. október 02.
3.4061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már rengeteg féle csiga receptet olvashattatok nálunk, most ismét egy ilyet mutatunk. A kókuszkrémes csiga elkészítése egyszerű, nem bonyolult és reggelire vagy desszertként is fogyaszthatjuk.
 


Hozzávalók:
500 g liszt
fél kiskanál só
25 g friss élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás sárgája
100 g margarin
2 tojás fehérje
130 g porcukor
7 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Az élesztőt meleg tejbe morzsoljuk és egy evőkanál cukrot adunk hozzá, majd hagyjuk felfutni. Közben a lisztet egy tálba szórjuk, belekeverjük a többi cukrot, sót és vaníliás cukrot, majd az élesztőt is beletesszük. A margarint megolvasszuk és szintén a lisztes keverékhez adjuk a tojássárgákkal együtt.

Jól összedolgozzuk a tésztát, majd lefedve, meleg helyen hagyjuk megkelni. Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadunk cukrot és pár percig keverjük. Végül a kókuszreszeléket is belekeverjük.

A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, feltekerjük és 2 cm vastag csigákat vágunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a csigákat és amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk tovább kelni. Végül 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
13 hozzászólás

bettike

10 éve, 6 hónapja és 7 napja

Na ez aztán a jó kis sütike.

válasz erre
12a(z) 2 -ből