Hozzávalók:
500 g liszt
fél kiskanál só
25 g friss élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás sárgája
100 g margarin
2 tojás fehérje
130 g porcukor
7 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Az élesztőt meleg tejbe morzsoljuk és egy evőkanál cukrot adunk hozzá, majd hagyjuk felfutni. Közben a lisztet egy tálba szórjuk, belekeverjük a többi cukrot, sót és vaníliás cukrot, majd az élesztőt is beletesszük. A margarint megolvasszuk és szintén a lisztes keverékhez adjuk a tojássárgákkal együtt.
Jól összedolgozzuk a tésztát, majd lefedve, meleg helyen hagyjuk megkelni. Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadunk cukrot és pár percig keverjük. Végül a kókuszreszeléket is belekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, feltekerjük és 2 cm vastag csigákat vágunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a csigákat és amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk tovább kelni. Végül 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.