Hozzávalók:
500 g padlizsán
500 g kápia paprika
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
150 g paradicsompüré
só, bors
1/2 teáskanál borsikafű
koktélparadicsom
petrezselyem
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt és paprikát külön-külön tepsire tesszük, a padlizsánt szúrkáljuk meg egy villával. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket és a paprikákat addig sütjük, míg feketék nem lesznek, a padlizsánokat pedig addig, míg puhák nem lesznek. A paprikákat lefedve pihentetjük sütés után, a padlizsánokat pedig hagyjuk picit hűlni. A paprikákról lehúzzuk a héját és kivágjuk a magokat. A padlizsánokat meghámozzuk, majd a paprikával együtt egy aprítóba tesszük.
Alaposan összedolgozzuk a két zöldséget, majd egy tálba tesszük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük párolni, ezután mehet hozzá a padlizsános krém, a paradicsompüré, a többi olaj és a fűszerek. 10 percig főzzük az egészet együtt, majd levesszük a tűzhelyről. Hagyjuk hűlni, végül pedig paradicsommal és petrezselyemmel tálaljuk.