Hozzávalók:
500 g túró
1 db tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
40 g vaj
80 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és egy villával kicsit tördeljük szét, ne legyenek nagy darabok. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, az olajat, a tojást és a zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk kézzel. Tegyük a hűtőbe fél órára. Közben a vajat egy serpenyőben melegítsük fel és pirítsuk meg rajta a zsemlemorzsát.
A túrómasszát vegyük ki és készítsünk belőle gombócokat. Lobogó vízben főzzük ki a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor onnantól számítva 1 perc és már lehet is kivenni őket. Hempergessük meg a pirított zsemlemorzsában és még melegen tálaljuk porcukorral és édes tejföllel.