Mai receptünk a farsang jegyében egy egyszerű és klasszikus túrófánk, melyet nagyon könnyen el lehet készíteni, és lehet fogyasztani lekvárral, nutellával vagy csokoládéöntettel.
Hozzávalók:
500 g túró
3 db tojás
100 g porcukor
1 evőkanál vanília kivonat
1 csomag sütőpor
250 g finomliszt
1 csipet só
olaj
Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és keverjük el a tojásokkal, a porcukorral és a vaníliával. Ezt követően kimérjük a lisztet és hozzáadjuk a sót valamint a sütőport. A túróhoz adjuk a lisztes keveréket. Végül nedves kézzel kisebb golyókat formázunk és 170 fokos forró olajban kisütjük őket.
A megsült fánkokat papírtörlőre rakjuk, hagyjuk kicsit hűlni, végül megszórjuk porcukorral.