Hozzávalók:
1 csokor petrezselyem
1 közepes db vöröshagyma
250 g burgonya
100 g füstölt szalonna
200 g csuszatészta
só, bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 l víz
Elkészítés:
A zöldségeket és a szalonnát vágjuk kockákra. Első lépésként egy nagy lábosban megpirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük a szalonnákat és a visszamaradt zsíron megpároljuk a hagymát. Ezután mehet bele a tészta, amit a hagymával együtt egy kicsit megpirítunk. Hozzáadjuk a fűszereket és óvatosan összekeverjük.
Végül felöntjük az egészet 2 dl vízzel és hagyjuk picit így főni. Ezután beletesszük a krumplit is és felöntjük a többi vízzel. Ha minden szépen megfőtt, megpuhult, akkor már csak a petrezselymet és a szalonnát kell beletenni. Valamint ízlés szerint kolbászt.
Fotó: Heni Süt Neked