27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Klasszikus lebbencsleves

2018. november 13.
24.2983
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy klasszikus magyar étel, melyet nagyon könnyű elkészíteni és saját ízlésünk szerinte bármit rakhatunk bele. Érdemes például egy kis jó minőségű magyar kolbászt is csempészni a levesbe.


Hozzávalók:
1 csokor petrezselyem
1 közepes db vöröshagyma
250 g burgonya
100 g füstölt szalonna
200 g csuszatészta
só, bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 l víz

Elkészítés:
A zöldségeket és a szalonnát vágjuk kockákra. Első lépésként egy nagy lábosban megpirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük a szalonnákat és a visszamaradt zsíron megpároljuk a hagymát. Ezután mehet bele a tészta, amit a hagymával együtt egy kicsit megpirítunk. Hozzáadjuk a fűszereket és óvatosan összekeverjük.

Végül felöntjük az egészet 2 dl vízzel és hagyjuk picit így főni. Ezután beletesszük a krumplit is és felöntjük a többi vízzel. Ha minden szépen megfőtt, megpuhult, akkor már csak a petrezselymet és a szalonnát kell beletenni. Valamint ízlés szerint kolbászt.

Fotó: Heni Süt Neked
2 hozzászólás

csillucs

7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Ezt nagyon szeretem.

válasz erre

Perec

7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Tyű de jó is egy kis gyulai kolbásszal.

válasz erre