28 °C
erős felhőzet
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Klasszikus isler

2013. november 25.
5.1781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Omlós, csokis, lekváros és nagyon finom. Talán ezekkel a szavakkal lehet a legjobban jellemezni az islert, és most meg is tudhatod, hogyan kell készíteni.
 


Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg darált dió
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só
baracklekvár
tortabevonó vagy olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverem, azaz a lisztet, a darált diót és a cukrot, majd hozzáadom a tojássárgákat, a vajat és a csipet sót, jól összegyúrom őket. Nagyon fontos, hogy a vaj végig hideg legyen, hiszen ettől lesz omlós a tésztánk. Körülbelül 1-1,5 órára hűtőbe teszem állni.

Ezután egy lisztes deszkán kinyújtom a tésztát, olyan fél cm-er vastagra, majd tetszés szerinti méretre szaggatom.

Előmelegített sütőben 175°C-on, 10 perc alatt aranysárgára sütöm a kiszaggatott tésztát.

A csokoládét, vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom. A kihűlt lapokat lekvárral összeragasztom, és óvatosan bevonom az olvasztott csokoládéval. Egy rácson hagyom az islereket, míg a csoki megdermed rajtuk.
14 hozzászólás

pilótakeksz

12 éve, 6 hónapja és 27 napja

omlós isler nyamii mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 6 hónapja és 27 napja

juj de szeretem az islert mosolygó smiley nem is tudtam a receptjét

válasz erre
12a(z) 2 -ből