Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg darált dió
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só
baracklekvár
tortabevonó vagy olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverem, azaz a lisztet, a darált diót és a cukrot, majd hozzáadom a tojássárgákat, a vajat és a csipet sót, jól összegyúrom őket. Nagyon fontos, hogy a vaj végig hideg legyen, hiszen ettől lesz omlós a tésztánk. Körülbelül 1-1,5 órára hűtőbe teszem állni.
Ezután egy lisztes deszkán kinyújtom a tésztát, olyan fél cm-er vastagra, majd tetszés szerinti méretre szaggatom.
Előmelegített sütőben 175°C-on, 10 perc alatt aranysárgára sütöm a kiszaggatott tésztát.
A csokoládét, vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom. A kihűlt lapokat lekvárral összeragasztom, és óvatosan bevonom az olvasztott csokoládéval. Egy rácson hagyom az islereket, míg a csoki megdermed rajtuk.