Hozzávalók:
400 g vörösbab
1 kaliforniai paprika
1 piros csilipaprika
1 db vöröshagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
500 g darált marhahús
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
400 g hámozott konzerv paradicsom
2 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál szárított oregánó
125 ml vörösbor
só
fél teáskanál kristálycukor
Elkészítés:
A paprikát, a chilipaprikát és a hagymát vágjuk egészen apróra. Egy lábosban forrósítsunk fel kevés olajat és pirítsuk meg benne a hagymát, a paprikát, a darált húst és a köményt. Ha már kissé megpirultak, akkor tegyük bele a paradicsomot, a konzervet, a pürét, a zúzott fokhagymát, a vörösbort és a sót, cukrot.
Fedő alatt, alacsony lángon főzzük meg az egészet. A babot az utolsó 5 percben adjuk a húshoz. Végül pitával, tejföllel vagy kenyérrel tálaljuk.