23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Klasszikus cézár saláta

2018. június 06.
8.4221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A cézár saláta az egyik legnépszerűbb saláta Amerikában, mely az 1940-es években vált igazán híressé Hollywoodban. Manapság már többféle képen készítik el, de most megmutatjuk a klasszikus változatát.
 


Hozzávalók:
2 szelet fehér kenyér
1 gerezd fokhagyma héjastul
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
150 g csirkemell filé
só, bors
1 evőkanál étolaj
25 g vaj
1 fej római saláta
20 g parmezánsajt
extra szűz olívaolaj
cézár öntet

Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a krutont. Ehhez a kenyérszeleteket kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe teszünk olajat, majd bele dobunk egy késsel összeroppantott fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Amint ezek kieresztik illóolajaikat beledobjuk a kenyérkockákat. Minden oldalukat aranybarnára sütjük, majd félretesszük a kész krutonokat.

A csirkemellet alaposan megszórjuk sóval és borssal, majd egy forró olajon minden oldalát kérgesítjük. Ezután beledobjuk a vajat és előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük. Közben a salátát mossuk meg és kissé vágjuk össze. A kész salátákat egy tálba rakjuk, meglocsoljuk cézáröntettel és rászeleteljük a kész csirkét. Megszórjuk a krutonokkal, valamint parmezán forgáccsal.

Végül egy kis extra szűz olívaolajjal meglocsolva tálalhatjuk is.
nincs még hozzászólás