Hozzávalók:
2 szelet fehér kenyér
1 gerezd fokhagyma héjastul
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
150 g csirkemell filé
só, bors
1 evőkanál étolaj
25 g vaj
1 fej római saláta
20 g parmezánsajt
extra szűz olívaolaj
cézár öntet
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a krutont. Ehhez a kenyérszeleteket kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe teszünk olajat, majd bele dobunk egy késsel összeroppantott fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Amint ezek kieresztik illóolajaikat beledobjuk a kenyérkockákat. Minden oldalukat aranybarnára sütjük, majd félretesszük a kész krutonokat.
A csirkemellet alaposan megszórjuk sóval és borssal, majd egy forró olajon minden oldalát kérgesítjük. Ezután beledobjuk a vajat és előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük. Közben a salátát mossuk meg és kissé vágjuk össze. A kész salátákat egy tálba rakjuk, meglocsoljuk cézáröntettel és rászeleteljük a kész csirkét. Megszórjuk a krutonokkal, valamint parmezán forgáccsal.
Végül egy kis extra szűz olívaolajjal meglocsolva tálalhatjuk is.