10 °C
erős felhőzet
2025. március 14., péntek
Matild

Klasszikus sajttorta

2023. január 26.
105.5201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha a hétvégén szeretnél egy nagyon egyszerű sütemény elkészíteni, akkor próbáld ki az alábbi receptet. Nem kell hozzá sok minden és nagyon könnyű elkészíteni, ezt még a kezdők is bevállalhatják, mert elrontani nem lehet, csak a sütésre kell odafigyelni.


Hozzávalók:
75 g vaj
150 g darált keksz
2 db tojás
120 g kristálycukor
2 teáskanál vanília kivonat
400 g mascarpone vagy más krémsajt
200 g tejföl
150 ml habtejszín
2 teáskanál keményítő
negyed citrom leve

Elkészítés:
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A kekszet és az olvasztott vajat keverjük össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljába. A tejszínt egy kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és összekeverjük a krémet. Ráöntjük a kekszes alapra a krémet és elegyengetjük. A tortaforma alját kívülről alufóliával körbetekerjük, beletesszük egy magas falú tepsibe, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután lejjebb vesszük a hőfokot 150 fokra és felöntjük vízzel a tepsit, hogy a forma feléig érjen.

További fél órát sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és még hagyjuk egy órát a sütőben. Ezután megvárjuk amíg kihűl, hűtőbe tesszük és ezután lehet fogyasztani. Különböző szószokkal, gyümölcsökkel érdemes tálalni.
2 hozzászólás

moni1294

2 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nagyon szeretem, sokat bűnözöm ilyen sütivel. mosolygó smiley

válasz erre

Bogyó

2 éve, 3 hónapja és 21 napja

Imádom a sajttortákat, olyan puhák, krémesek.

válasz erre