Hozzávalók:
75 g vaj
150 g darált keksz
2 db tojás
120 g kristálycukor
2 teáskanál vanília kivonat
400 g mascarpone vagy más krémsajt
200 g tejföl
150 ml habtejszín
2 teáskanál keményítő
negyed citrom leve
Elkészítés:
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A kekszet és az olvasztott vajat keverjük össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljába. A tejszínt egy kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és összekeverjük a krémet. Ráöntjük a kekszes alapra a krémet és elegyengetjük. A tortaforma alját kívülről alufóliával körbetekerjük, beletesszük egy magas falú tepsibe, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután lejjebb vesszük a hőfokot 150 fokra és felöntjük vízzel a tepsit, hogy a forma feléig érjen.
További fél órát sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és még hagyjuk egy órát a sütőben. Ezután megvárjuk amíg kihűl, hűtőbe tesszük és ezután lehet fogyasztani. Különböző szószokkal, gyümölcsökkel érdemes tálalni.