Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé
3 evőkanál olívaolaj
két közepes sárgarépa
fél kínai kel
1 nagy szál póréhagyma
1 kis konzerv bébikukorica
néhány szem gomba
cukkini
paradicsom
brokkoli
szója szósz
kínai fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálba rakjuk és ráöntjük az olívaolajat. Jól összekeverem, hogy mindegyik húst érje olaj, ezt követően egy kevés fűszerkeveréket is rászórunk.
Ha nem mirelit zöldségkeveréket használunk, akkor minden zöldséget mossunk meg és pucoljunk meg, majd nagyon vékonyra felszeleteljük őket. A húst rakjuk bele egy nagy wokba és kezdjük el sütni, ha már szép pirosas a színe, akkor rakjuk bele a zöldségeket és pároljuk meg őket. Ne túl puhára pároljuk, mert roppanósnak kell lennie.
Öntsük rá a szójaszószt, ízlés szerint, majd szórjunk rá a fűszerkeverékből a zöldségekre. A wokban jól főzzük össze a húst és a zöldségeket, majd azonnal tálalhatjuk is.