26 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Kínai sült karfiol

2016. január 10.
6.1531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha diétázunk, akkor sok olyan ételről kell lemondanunk, amiket nagyon szeretünk. Ilyen például a kínai sült rizs, de szerencsére van egy nagyszerű alternatíva erre is. A sült karfiol szinte ugyan olyan, mint a sült rizs, csak sokkal egészségesebb.
 


Hozzávalók:
200 g reszelt karfiol
150 g zöldborsó
1 dl víz
6 szál újhagyma
1 db sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál szójaszósz
szezámolaj

2 db tojás

Elkészítés:
Első lépésként a megtisztított karfiolt reszeljük le kislyukú reszelőn. A hagymát karikázzuk fel, a répát vágjuk apróra. A borsót pár percre dobjuk forrásban lévő vízbe, hogy kicsit megpuhuljon. Egy wokban forrósítsunk fel kevés szezámolajat és dobjuk rá a hagymát, a répát és a zúzott fokhagymát. Keverjük meg és pár percig pirítsuk.

Ezt követően adjuk hozzá a karfiolt és a borsót, majd sózzuk meg és öntsünk rá szójaszószt. Alaposan keverjük össze és további 5-10 percig hagyjuk pirulni és párolódni a zöldségeket. A tojásokat verjük fel és csináljunk nekik egy szabad területet a wokban. Öntsük bele óvatosan, közben vegyük le a tüzet alatta. Keverjük össze és néhány perc pirulás után már ehetjük is.
6 hozzászólás

kpal

10 éve, 2 hónapja és 19 napja

Karfiol kedvenc minden formában.

válasz erre

Kunoichi

10 éve, 2 hónapja és 19 napja

Érdekes, reszelt formában még nem ettem karfiolt.

válasz erre

Mariann

10 éve, 2 hónapja és 19 napja

rDAVE írta:
Kínai oké, sült oké, de a karfiolnál elvesztettetek. röhögő smiley
Hátöööm... Azért, ha kapnék megkóstolnám. röhögő smiley
Mivel állagra hasonlít a sült rizsre ezért ha ízesíted fel sem tűnik nagyon a különbség. mosolygó smiley Légy nyitott kicsit Dave nyelvnyújtó smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 2 hónapja és 19 napja

Kínai oké, sült oké, de a karfiolnál elvesztettetek. röhögő smiley
Hátöööm... Azért, ha kapnék megkóstolnám. röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 2 hónapja és 19 napja

Hmm ezt kipróbálom, mert egészséges.

válasz erre

Natasha

10 éve, 2 hónapja és 19 napja

Nagyon jó recept. Olyan jókat találtok ki.

válasz erre