22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Kínai kel saláta

2015. augusztus 10.
5.0910
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy könnyed saláta receptjét hoztuk el, melyet magában is ehetünk, de egy kis csirkével a legjobb. A kínai kel nem túl elterjedt hazánkban, pedig nagyon egészséges és ha valaki unja a jégsalátát, akkor ez egy jó alternatíva.
 


Hozzávalók:
1 db kínai kel
1 db chili
1 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál napraforgó olaj
2 evőkanál kristálycukor
1 dl víz
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál só
fél póréhagyma

Elkészítés:
A kínai kelt szedjük szét és mossuk meg, majd vágjuk egészen vékonyan fel. A póréhagymát szintén vékonyan fel kell szeletelni és összekeverni a salátával. A paprikát apróra vágjuk, míg a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Kevés olajat felforrósítunk és a fokhagymát, gyömbért és paprikát megpirítjuk benne.

A vizet és a cukrot hozzáadjuk a paprikához és addig kevergetjük, míg el nem olvad a cukor. A citromlével tovább ízesítjük a salátánkat, végül belekeverjük a salátába a paprikás részt is és megsózzuk. Jól összekeverve tálaljuk.
2 hozzászólás

zitucska

10 éve, 8 hónapja és 25 napja

nem sűrűn eszem ilyet

válasz erre

Carrie

10 éve, 8 hónapja és 25 napja

Én szoktam enni kínai kelt. Nagyon szeretem.

válasz erre