Hozzávalók:
1 db kínai kel
1 db chili
1 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál napraforgó olaj
2 evőkanál kristálycukor
1 dl víz
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál só
fél póréhagyma
Elkészítés:
A kínai kelt szedjük szét és mossuk meg, majd vágjuk egészen vékonyan fel. A póréhagymát szintén vékonyan fel kell szeletelni és összekeverni a salátával. A paprikát apróra vágjuk, míg a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Kevés olajat felforrósítunk és a fokhagymát, gyömbért és paprikát megpirítjuk benne.
A vizet és a cukrot hozzáadjuk a paprikához és addig kevergetjük, míg el nem olvad a cukor. A citromlével tovább ízesítjük a salátánkat, végül belekeverjük a salátába a paprikás részt is és megsózzuk. Jól összekeverve tálaljuk.