Mai receptünk egy nagyon ízletes étel, amit kínai éttermekből ismerhetnek sokan. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, rizzsel és kínai tésztával is lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
500 g brokkoli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
4 dl csirke alaplé
6 evőkanál méz
6 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál szárított gyömbér
1 evőkanál szezámolaj
4 evőkanál olaj
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk össze kisebb kockákra, majd sóval és borssal szórjuk meg. Ezután szórjuk meg liszttel a csirkemellet, majd a maradék lisztet tegyük félre. Ehhez keverjük a szójaszószt, a mézet, az alaplevet, a gyömbért, a keményítőt és a zúzott fokhagymákat. A masszát csomómentesre keverjük.
Kevés olajon megpirítjuk a csirkét, ezután félre tesszük. A szezámolajon és a visszamaradt olajon megpirítjuk a brokkolit és a hagymát. Ha kész, ráöntjük a szószt, besűrítjük és végül a csirkét is hozzáadjuk. Végül rizzsel vagy tésztával tálaljuk.