-1 °C
borús égbolt
2023. december 11., hétfő
Árpád

Két szuper könyv a nyár végére

2022. augusztus 20.
78.3161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a szeptember, indul az iskolai szezon, ám előtte még szeretnénk két izgalmas könyvet is ajánlani. Az egyik egy történelmi, komolyabb regény, a másik viszont egy könnyedebb, romantikus történetet elmesélő könyv, ami biztosan tetszeni fog.
 


Kelly Rimmer: A varsói árva

Kelly Rimmer a New York Times, a Wall Street Journal és a USA Today bestsellerszerzője, akinek legújabb regénye már több mint 1 millió példányban kelt el. A történet 1942-ben játszódik Varsóban, ahol két fiatal lány zsidó gyerekeket csempésznek ki a szomszédos gettóból, ahol nem könnyű az élet, hiszen mindenki éhezik és szenved. A gettóban él a 16 éves Roman Gorka is családjával, akinek súlyos döntéseket kell hoznia, melyek nem minden esetben a legjobbak.

Ebben a könyvben most nem koncentrációs táborok szörnyűségeiről olvashat az ember, hanem a gettóról és egy családról, akit szétválaszt a háború. Megható és egyben megindító történet. (Libri kiadó)

Nicola May: Apró bolt az öböl partján

A népszerű brit romantikus írónő, Nicola May legújabb regényében a humor és a romantika is kap helyet, tökéletes olvasmány nyár végére. Rosa Larkin nincs jó passzban, éppen kirúgták munkahelyéről, de derült égből villámcsapásként éri a dolog, amikor kiderül, hogy egy kisboltot örökölt az angol tengerparton. A fiatal nő Virsli nevű tacskójával együtt elköltözik az ismeretlen helyre, hogy új életet kezdjen.

Megismerkedik a kicsi tengerparti közösség fura figuráival, és hódolója is akad bőven. Ám a pasik mellett Rosa-nak rá kell jönnie, hogy ki volt az a jótevője, aki ráhagyta a boltot és a váratlan események forgatagában a lánynak más titkokra is rá kell jönnie. (Pioneer Books)
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 4 hónapja és 25 napja

A második Kóny az tetszik, jó kis romantikus.

válasz erre

mokus84

1 éve, 5 hónapja

Köszönjük az ajánlást!

válasz erre

Lili

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Jó könyvek.

válasz erre