16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Készíts házi zabtejet

2018. június 11.
19.4271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság egyre többen szenvednek laktózérzékenységben, emiatt kénytelenek állati tej helyett, növényi tejet használni. Ilyen növényi tej például a zabpehelyből készült zabtej is, melyet akár otthon, házilag is elkészíthetünk.


Hozzávalók:
200 g zabpehely
1 evőkanál méz
1 l víz
pici vaníliaaroma

Elkészítés:
Először a vizet forraljuk fel, majd egy tálba tegyük bele a zabpelyhet és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk állni 1-1,5 órát, amíg a zabpehely megszívja magát és a kioldódik belőle a keményítő. Ettől még krémesebb lesz. Ezt követően alaposan összeturmixoljuk az egészet és hozzá adjuk az édesítőket.

Jól összekeverjük és egy sűrű szűrőn átszűrjük a tejet. Eztán már csak annyi dolgunk van, hogy jól behűtsük. A házi zabtejet maximum 5 napig lehet tárolni hűtőben.
1 hozzászólás

zsebibaba

6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Én a bőröm miatt szoktam le a normál tejről, azóta valamilyen növényi tejet iszok.

válasz erre