10 °C
erős felhőzet
2025. március 14., péntek
Matild

Kenyérlángos

2015. április 25.
2.3581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyors és egyszerű étel, melyet általában fesztiválokon és vásárokon fogyasztunk a legtöbbet. A kenyérlángos hasonlít a pizza tésztájára, azonban ez egy vastagabb tészta.


Hozzávalók:
0,5 liter langyos víz
1 kg liszt
3 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 pár lecsókolbász
25 dkg szalonna
3 kis tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 fej lila hagyma
sajt

Elkészítés:
A lisztet tegyük egy nagy keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, a cukrot, az élesztőt és a vizet. Gyúrjunk belőle tésztát. Ezt követően takarjuk le és hagyjuk kelni körülbelül fél-egy órát. Közben készítsük el a feltétet.

Ehhez daraboljuk fel a hagymát karikákra, a szalonnát és a kolbászt. A tejfölbe keverjük bele a zúzott fokhagymát. A megkelt tésztát szedjük két felé és nyújtsuk ki. Két tepsit olajozzunk ki és tegyük bele a tésztákat.

Kenjük meg a tésztákat a tejföllel és szórjuk rájuk a feltéteket. Reszeljünk rá sajtot és előmelegített sütőben, 200 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
3 hozzászólás

zitucska

10 éve, 8 hónapja és 26 napja

Ez tényleg finom csak hizlal. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 8 hónapja és 26 napja

Király ! Kedvencem és nem csak a karácsonyi vásárban . mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 8 hónapja és 26 napja

Nagyon szeretem, főleg ha kövön sütött. mosolygó smiley Az az igazi

válasz erre