Hozzávalók:
0,5 liter langyos víz
1 kg liszt
3 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 pár lecsókolbász
25 dkg szalonna
3 kis tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 fej lila hagyma
sajt
Elkészítés:
A lisztet tegyük egy nagy keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, a cukrot, az élesztőt és a vizet. Gyúrjunk belőle tésztát. Ezt követően takarjuk le és hagyjuk kelni körülbelül fél-egy órát. Közben készítsük el a feltétet.
Ehhez daraboljuk fel a hagymát karikákra, a szalonnát és a kolbászt. A tejfölbe keverjük bele a zúzott fokhagymát. A megkelt tésztát szedjük két felé és nyújtsuk ki. Két tepsit olajozzunk ki és tegyük bele a tésztákat.
Kenjük meg a tésztákat a tejföllel és szórjuk rájuk a feltéteket. Reszeljünk rá sajtot és előmelegített sütőben, 200 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.