Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
1,5 kg kelkáposzta
100 g sűrített paradicsom
5 répa
2 db paprika
1 nagy fej zeller
1 csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. A káposztát megmossuk, majd ezt is feldaraboljuk a zellerrel, a paprikával és a répával együtt. nem kell kis daraboknak lennie, a lényeg, hogy egyforma legyen nagyjából. Ezt követően egy nagy lábosba tesszük a zöldségeket és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket.
Sóval és borssal ízesítünk és közben felforraljuk az egészet, beleöntjük a sűrített paradicsomot. Puhára főzzük a zöldségeket 20-25 perc alatt. Végül vágjuk apróra a petrezselymet és szórjuk a levesbe. Fogyasszuk egész nap.