22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Kelbimbósaláta

2015. február 26.
2.2141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy nagyon egészséges és energia-, valamint vitamindús saláta. A kelbimbó nagyon magas C-vitamint tartalmaz, melyet még főzés vagy fagyasztás után is nagy mennyiségben őriz meg. Éppen ezért ilyenkor érdemes fogyasztani.
 


Hozzávalók:
500 g kelbimbó
1 db gránátalma
100 g fenyőmag
fél citrom leve
1 teáskanál édesítőszer
só, bors
2-3 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:
A kelbimbókat megtisztítjuk, a felesleges leveleket eltávolítjuk, majd félbevágva őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és meglocsoljuk kevés mogyoróolajjal, majd előmelegített sütőben, 170 fokon 10-20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a dresszinget, melyhez egy kevés olajat elkeverünk a citromlével és néhány csepp édesítőszert keverünk hozzá. A gránátalmát megpucoljuk, a fenyőmagot kicsit megpirítjuk. Ha elkészült a kelbimbó, akkor tálba tesszük, rászórjuk a fenyőmagot és a gránátalmát, végül a dresszinggel meglocsoljuk és tálaljuk is.
4 hozzászólás

zsebibaba

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Nyamika! Nagyszerű kis saláta recept.

válasz erre

Sandy

11 éve, 2 hónapja

Fincsi ez a recept.

válasz erre

csillucs

11 éve, 2 hónapja

Guszta nagyon. Nem tudom izlene e, mert kelbimbót nem szoktam enni.

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja

Nem lehet rossz ez a saláta.

válasz erre