Hozzávalók:
500 g kelbimbó
1 db gránátalma
100 g fenyőmag
fél citrom leve
1 teáskanál édesítőszer
só, bors
2-3 evőkanál mogyoróolaj
Elkészítés:
A kelbimbókat megtisztítjuk, a felesleges leveleket eltávolítjuk, majd félbevágva őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és meglocsoljuk kevés mogyoróolajjal, majd előmelegített sütőben, 170 fokon 10-20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a dresszinget, melyhez egy kevés olajat elkeverünk a citromlével és néhány csepp édesítőszert keverünk hozzá. A gránátalmát megpucoljuk, a fenyőmagot kicsit megpirítjuk. Ha elkészült a kelbimbó, akkor tálba tesszük, rászórjuk a fenyőmagot és a gránátalmát, végül a dresszinggel meglocsoljuk és tálaljuk is.