Mai receptünk egy könnyed saláta, amit önmagában is lehet fogyasztani, de köretnek is tökéletes. Nyugodtan lehet diéta alatt is fogyasztani, hiszen kevés benne a kalória, a bulgur pedig lassú felszívódású szénhidrát.
Hozzávalók:
100 g bulgur
fél fej lilahagyma
1 db kápia paprika
1 db paradicsom
kisebb darab kígyóuborka
50 g rukkola
125 ml kefir
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük és hagyjuk hűlni. Közben a zöldségeket megpucoljuk és összevágjuk, az uborka magos részét érdemes eltávolítani. A kefirhez keverjük hozzá az olajat, a reszelt fokhagymát, valamint szórjuk meg sóval és borssal. Amikor kihűlt a bulgur, akkor belekeverjük a zöldségeket és ízlés szerint meglocsoljuk a kefirrel.