19 °C
tiszta égbolt
2025. június 21., szombat
Alajos, Leila

Kecskesajtos-dinnyés nyári saláta

2021. július 24.
32.9511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed nyári saláta, mely tökéletes ebédre vagy akár vacsorára is. Kecskesajtból érdemes termelőit vásárolni és lehet akár fűszeres változatot is használni.
 


Hozzávalók:
500 g görögdinnye
300 g kecskesajt
50 g uborka
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
fél lime leve
só, bors

Elkészítés:
A dinnyét vágjuk össze és kockázzuk fel. Ha tehetjük, válasszunk magszegényt, így nem fognak zavarni a magok. Az uborkát szintén vágjuk össze és adjuk a dinnyéhez. Egy kisebb tálban keverjük el az olajat, a citromot és a limeot, majd szórjunk bele sót és borsot. Ezzel locsoljuk meg a dinnyét.

Végül a sajtot is kockákra vágjuk és tálalás előtt a dinnyére szórjuk. Friss zöld fűszerekkel tovább lehet ízesíteni.
1 hozzászólás

Mirjam

4 éve, 2 hónapja és 27 napja

Nekem valahogy a dinnye az csak dinnye. Sosem keverem sajttal.

válasz erre