Hozzávalók:
2 dl erős feketekávé
150 g keksz
0,5 dl amarettó
100 g étcsokoládé
3,5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A kekszet törjük össze, majd öntsük rá a kávé felét és az amarettót. Hagyjuk ázni, közben készítsük el a krémet. Ehhez 75 ml habtejszínt felforrósítunk és beleszórjuk az összetőrt csokit, megvárjuk amíg megolvad és elkeverjük. Ezután a maradék habtejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Ehhez keverjük a maradék kávét és a megolvasztott csokoládé egy részét.
Végül összeállítjuk a poharat. A pohar aljába tegyünk a megázott kekszből, majd mehet rá a krém. Díszíthetjük még olvasztott csokival vagy habbal. Néhány órára a hűtőbe tesszük a poharakat.