Hozzávalók:
225 g vaj
200 g barna cukor
100 g cukor
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojás
270 g finomliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál instant kávé
300 g étcsokoládé
3 evőkanál szemes kávé
Elkészítés:
Első lépésként készítsünk barna vajat. Ehhez a vajat egy serpenyőben megolvasztjuk közepes lángon, majd addig melegítjük 5-10 perc alatt, amíg barna nem lesz. Ezután tálba öntjük és a hűtőbe tesszük 2 órára. A megdermedt barna vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.
Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vanília aromát és egyenként a tojásokat. A vajas keverékhez szitáljuk a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbónát és a kávét. Ebbe mehet végül az összetört csoki és a kávészemek.
Végül kisebb golyókat formázunk a masszából, sütőpapírra helyezzük őket - nem túl közel - és 190 fokon előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket.